„Egyetlenegy olyan dolog létezik a világon, ami jelen van minden egyénben, minden kapcsolatban, minden csapatban, családban, szervezetben, nemzetben, gazdaságban és civilizációban.” / Stephen M. R. Covey és Rebecca R. Merill A bizalom sebessége/  – A Centaer üzleti reggeli felütéseként hasonló gondolatok hangzottak el Szabó Tímeától, ügyvezető partnerünktől.

Egy jegyzetelő kéz reggeli kávéval

Visszatért a szokásos üzleti reggeli

Hosszú idő után újra visszaállt minden a megszokott rendbe, eljött a szeptember és újra üzleti reggeli eseményt tartunk a Centaer Consultingnál. Rengeteg dolog történt velünk az elmúlt időszakban, így jó újra megállni egy-egy reggelinyi időre, hogy olyan fontos témákat vegyünk elő, mint a mai, a bizalom.

A Bizalomról

Egy bizalom felirat angolul

Ti mit tudtok a BIZALOMRÓL? Megfigyeltétek már, hogy kiben bíztok igazán? Ügyvezetőink szerint a bizalom sok mindennek az alapja. Alapvető partnerségi kapcsolatok, üzletek, barátságok múlnak azon, hogy mennyire sikerül kiépíteni a bizalmat a másik féllel. Az üzleti reggeli beszélgetése során előkerült a trust (magyarul: bizalom) egyenlet és mindannyiónknak lehetősége volt arra, hogy átgondolja saját kapcsolatait, hozzáállását az emberekhez. Az egyenlet elemei: hitelesség, megbízhatóság, intimitás és egyéni orientáció. Megvizsgáltunk minden egyes elemet külön-külön és megosztottuk egymással személyes példáinkat az üzleti reggeli során.

Mindeközben Gáll Tamás, ügyvezetőnk által készített finom kőrözöttet, zöldségeket, olivabogyós kenyeret és minden más finomságot is falatoztunk. Részletesen kitértünk az okos bizalom mátrix elemeire is és mindegyiknél találtunk valami érdekességet. A mátrix tengelyei az elemzőképesség és a bizalomra való hajlandóság mentén alakul. A két tengely alapján megismertük a bizalom 4 típusát: vak bizalom, okos bizalom, nincs bizalom és bizalmatlanság. Minél magasabb a két érték, annál közelebb kerülünk az okos bizalomhoz, amely magas hajlandósággal és magas elemzőképességgel jár együtt. Az okos bizalom a jó emberi kapcsolatok kialakításának alapja.

Biztosak vagyunk abban, hogy mindannyian fejlődtünk abban, hogy hogyan lehet a bizalmat megteremteni és mostantól tudatosabban figyelünk erre.

Ha részletesebben érdekel benneteket a téma, jó szívvel ajánljuk Stephen M. R. Covey és Rebecca R. Merill A bizalom sebessége című könyvét.