Veletek is előfordult már, hogy egy technikai probléma felborította a napi rendeteket? Hogy hiába vártátok a munkatárs által küldött emailt, mert elveszett az éterben?

Manapság rengeteg technikai akadályt sikerült feloldanunk cégünkben. Úgy gondoljuk, a technikát mindenképpen fontos feladataink megkönnyítése érdekében a szolgálatunkba állítani. Többek között arra is felmerült bennünk az igény, hogy folyamatainkat és feladatainkat egy strukturáltabb rendben láthassuk. Több megoldás megvizsgáltunk. Nagyon sok projekttervező megoldás elérhető jelenleg a piacon. Hármat vizsgáltunk meg. Mind a három rendszer alapja, hogy egy tábla, ahol több oszlopba rendezhetők a feladatok. A feladatokhoz listák, kommentek, személyek rendelhetők.

Trello

2011-ben készítették el a trello nevű tábla alapú tervezőt, melyet nem csak az üzleti életben, de hétköznapi felhasználóként is alkalmazhatunk. Jó segítség lehet a konyhai felújítási teendők vagy akár az esküvőnk tervezésének rendszerezésében. Vagy akár a családi nyaralás tervezésekor.

A new york-i bázisú cég az évek alatt sokat fejlesztett, idén különböző kiegészítőkkel, power-upokkal állt elő. Használatukkal az egyén igényeinek megfelelően módosítható a saját felületünk. Arra is van lehetőségünk, hogy az egyének aktivitását is végig kísérjük.

Nostromo.io

Egy másik feladatszervező a magyar tervezésű Nostromo, amely hasonló struktúrában teszi lehetővé a projektjeink tervezését. Segítségével könnyedén lebonthatjuk projektjeinket feladatokra.

Microsoft Planner

A Microsoft által tervezett Planner projekttervezőben a feladatok kilistázhatóak személyenként. A diagrammokkal bemutatja a projekt előrehaladását. Beállítható a feladatok ütemezése. Nagyon erős reporting rendszerrel van megtámogatva.

A Planner mellett döntöttünk végül, hogy minden kompatibilis legyen. Ez az első hét, hogy az egész szervezetben aktívan használjuk és máris javulást látunk folyamatainkban. Látjuk, hogy ki min dolgozik és melyikben hogy áll. Látjuk, hogy kinek kell segítség és miben. Átlátjuk, hogy milyen sorrendben érdemes megoldani feladatainkat. Biztos, hogy még most sem használunk minden eszközt feladataink támogatására. Azonban minden erőnkkel azon vagyunk, hogy megtaláljuk ezeket.