A Centaer Consulting a nagyobb projektjeihez sokszor külső szakértő kollégákat vesz igénybe,  akiknek sokrétű vezetői és nagyvállalati tapasztalata nagy segítséget jelent a cég számára.

Mostani cikkünkben Székely Noémi szakértőnket kértük meg, hogy meséljen magáról, az eddigi tapasztalatairól, és a Centaer Consulting csapatában megélt együttműködésről.

Noémi az elsők között kezdett el ügyfélszolgálattal foglalkozni Magyarországon 1990-ben. Véletlenül csöppent ebbe a világba, hiszen a Külker Főiskola (mai BGE) elvégzése után adta volna magát a  Külkereskedelmi Banknál egy bonyolítói munka, de végül az akkor induló Magyar Rádiótelefon Kft-nél (később Westel-nél) kezdett el dolgozni, mint az első ügyfélszolgálatos, akit az amerikai tulajdonos képviselői választottak ki.

28 éve gyűjti tapasztalatait ezen a területen: a Westel – T-Mobile – Magyar Telekom után a Vodafone-nál, majd egy kisebb multinacionális cégnél, később saját vállalkozásában, míg jelenleg a Signal Biztosítónál kamatoztatja tudását. A legnagyobb élményt itt az emberi oldal, leginkább a csapatmunka jelenti számára.

Noémi szerint csak az omnichannel koncepciónak van jövője, hiszen az ügyfelek igényei folyamatosan nőnek, gyors, kényelmes ügyintézésre vágynak, ahol az ügyfélszolgálati csatornák bármilyen irányban „átjárhatók”, azaz pl. egy hívásban elkezdett ügyintézés akár folytatható személyesen is, hiszen az ügyintézőnek minden információ rendelkezésre áll, amit az ügyfél korábban megkapott egy másik csatornában.  A chatbotok bevezetése csak hab a tortán, hiszen olyan gyakran ismétlődő kérdésekre, tranzakciókra adnak megoldást, melyek az ügyintézők számára nem jelentenek nagyobb kihívást, sőt néha unalmasak is. Egy jó cégnél az ügyfélszegmentálás különösen fontos Noémi szerint, hiszen teljesen máshogy kell kiszolgálni az eltérő igényekkel rendelkező ügyfeleket.  A Vodafone-nál az egyik legnagyobb sikerét is ennek a felfogásnak köszönheti, hiszen bevezették, hogy az online elérhető díjmentes ügyfélszolgálati funkciók mellett legyenek fizetősek az élőember alapú szolgáltatások, hiszen van olyan szegmens, akinek erre van igénye és hajlandó is ezért a plusz kényelemért egy kisebb összeget fizetni.

Noémi imád tanulni, szinte minden érdekli, így ennek szellemében néhány évvel ezelőtt sikeresen elvégzett egy coach képzést is. Az ott szerzett tudását nap mint nap alkalmazza vezetőként: vallja, hogy a vezető legyen aktív, elérhető tagja a csapatnak, tudjon folyamatos visszajelzést – akár pozitív, akár fejlesztő jellegű – adni a körülötte levőknek. Fontosnak tartja, hogy az új generáció tagjait leginkább kihívást jelentő, érdekes munkával motiváljuk, hiszen az anyagi elismerés csak átmenetileg ad plusz lelkesedést.

Noémi 2015-ben került először munkakapcsolatba a Centaer-rel, amikor egy vidéki munkanélkülieket oktató programba kapcsolódott be, amit sok közös projekt, tréning és oktatás követett azóta. A Centaer-es munkákat mindig nagyon élvezi leginkább a hangulat és a koncentrált szakértelem miatt. A Centaer dinamikus fejlődését látva nagy jövőt jósol a cégnek, leginkább a sokrétű szakmai paletta és a felhalmozott know how miatt.

A gamification módszertant nagyon hasznos motivációs és fejlesztő eszköznek tartja, hiszen  felnőttek nagy többsége is szeret néha gyerek lenni és játszani. Saját csapatában is szívesen alkalmazna hasonló eszközöket.