A mai business breakfast alkalmával igyekeztünk “csini”-be vágni magunkat, hogy elnyerjük vendégünk, Bordács Rita stíluskommunikátor tetszését és elégedettségét a megjelenésünkkel kapcsolatban.

Rita nagyon találóan a saját öltözetén, és annak átváltoztatásán keresztül szemléltette, hogy mik a tökéletes, alkalomhoz illő irodai üzleti megjelenés ismérvei, kellékei. Ugyanis a reggelink során, Rita előadása után, nekünk kellett összegyűjteni, hogy mit változtatnánk meg előadónk megjelenésén, hogy az megfeleljen az elhangzott javaslatoknak, szabályoknak. Így hát Rita nagyon szép, de kicsit hivalkodó gyöngysorát levetettük, virágos selyemcipőjét semlegesebb színű magassarkúra cseréltettük, színes fülbevalóját diszkrét gyöngyre váltottuk és kértük, hogy kiengedett hosszú haját üzletiesen tűzze fel.

A férfiak öltözködéséről is sokat tanultunk, milyen testalkathoz, milyen szabású öltöny illik, mikor kell nyakkendő, hogyan válasszuk ki a zokni színét.

Az öltözködéshez, külső megjelenéshez kapcsolódó ismeretek csupán csak az egyik halmaza a komplex stíluskommunikációs tételeknek. A mozgás, a viselkedés, az ápoltság, a személyiség is mind mind részét képezik annak, hogy teljes, harmonikus képet alkossunk magunkról, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a munkánkban és a magánéletben is jól érezzük magunkat.