JátékosításA játékosítás jegyében tartottunk rendhagyó tréninget a Magyar Telekom műszaki területen dolgozó szakértőinek. Az esemény mind méretében mind tematikájában, valamint módszertani szempontból is eltért a szokásos tréningektől, hiszen alkalmanként 80-100 fő műszaki szakértő kolléga vett részt és a gyakorlatok között olyan különlegességek szerepeltek, mint szabaduló szoba, társasjáték, ötlet párbaj.

A Személyes Ügyfélkapcsolatok Igazgatóság Műszaki koordinációs központ vezetője, Tóth Zoltán az alábbiak szerint értékelte a programot és a Centaer Consultinggal való együttműködést:

“A Magyar Telekomot képviselő műszaki szakértő kollégáinkat és a velünk dolgozó alvállalkozókat folyamatosan fejlesztjük annak érdekében, hogy munkájuk minden tekintetben megfeleljen ügyfeleink elvárásának. Műszaki tudásuk fejlesztésén túl, kollégáink ügyfélkommunikációs képzésen vettek részt, melyet nem klasszikus tantermi oktatás vagy e-learning formában, hanem gamification program keretén belül biztosítottunk számukra. A három hónapon át tartó programot – amely gyakorlati tréningnapokat és a gamification alkalmazás bevezetését foglalta magába – a Centaer Consulting biztosította számunkra. A program során minden olyan szituáció előkerült, mellyel kollégáink az ügyfél háztartásában végzett munka során találkozhatnak az ügyfélkommunikáció vonatkozásában. Panaszkezelés, problémamegoldás, viselkedéskultúra, ügyfélközpontúság voltak a gamification által feldolgozott legfőbb témák. Kollégáink a gamification webalkalmazáson keresztül egymással is tudtak egyeztetni egy-egy szakmai kérdés megoldás kapcsán, illetve a játék részeként meg tudták osztani az ügyfélkommunikációban elért sikereiket, fotóikat. A program során a Centaer Consulting trénerei és szakértői végig támogatást nyújtottak számunkra, nagyon köszönjük munkájukat!”

Tóth Zoltán

Tóth Zoltán

A Személyes Ügyfélkapcsolatok Igazgatóság Műszaki koordinációs központ vezetője