Nehéz helyzet a mostani mindannyiunknak, azonban az emberek mentális egészsége érdekében túl kell mutatnunk az új koronavírus-világjárvány okozta rémületen és bizonytalanságon.​ Olyan segítséget kell nyújtanunk számukra, mely mentőövet dob, és csökkenteni tudja a kialakult helyzet feszültségét.

Megoldásunk
Van egy régóta működő megoldásunk, egy olyan rendszerünk, melyben csökkenteni tudjuk az elszigetelődést, növelni az elköteleződést. Ez a Motivive, amely egy olyan engagement tool, mely a munkavállalók motivációjára tud hatni.
A rendszer segítségével kialakítható a csapatodban az online segítségkérés és kapcsolatban maradás kultúrája.
MotiviveKidolgoztunk egy olyan krízis intervenciós ajánlatot, amely a Motivive rendszerre alapozva kínál sokrétű megoldást ennek a speciális nehéz helyzetnek a különböző problémáira. A helyzet bizonytalansága, gyors változása és az azzal járó információ áradat jócskán megnehezítheti az munkatársak életét, és nem csak fizikai értelemben, hanem mentálisan is. Egyre többen esnek pánikba, sokan szoronganak, és legalább ugyanennyien érzik azt, hogy elveszítik a kontrollt saját életük felett. A frontvonalban dolgozó kollégáknak nem csak a saját élethelyzetükkel kell foglalkozniuk, hanem minden ügyfél, állampolgár kérdésére szakszerű és kimerítő választ kell adniuk. Sok új tényezőt kell figyelembe venni, mint például, hogy nincs lehetőség a személyes találkozásra, a vezetők és kollégák több helyszínen párhuzamosan látják el a napi feladatokat. 
Úgy állítottunk össze ezt a tervet, hogyan jelen nehéz helyzetben a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb segítséget tudjuk nyújtani a munkatársaknak és vezetőknek egyaránt! A nehéz helyzetek kezelésére kialakított krízis intervenciós tervünk alapja a már több éves tapasztalatunk több nagyvállalatban. 
Hogyan működik?
stresszkezelési tippA terv alapját képezi a rendszerünkben használatos három alap elem. Az egyik egy csúszka, melynek segítségével a munkavállaló elmondhatja, hogy érzi magát ma. A heti hangulat ingadozását utókövetheti egy diagrammon. Fontos tudatnunk munkavállalóinkkal, hogy számít az, hogyan érzik magukat! Ezzel azt sugalva, hogy „Mondd el nekünk, mi figyelünk rád!”.
A második elem a hírfolyam, amely lehetővé teszi az interakciókat a dolgozók számára. Itt megoszthatják mindennapi örömüket, bánatukat. Segítséget kérhetnek egymástól!
A harmadik elemként pedig olyan stresszkezelési tippeket adunk a rendszerben a felhasználóknak, melyek akárhol, könnyedén elvégezhetők és jelentősen csökkenthetik az ilyen helyzetben elkerülhetetlenül jelentkező stresszt!
Ha úgy látod, hogy ebben a nehéz helyzetben erre van a csapatodnak szüksége, vagy csak szeretnél jobban tájékozódni a megoldásról, keress minket az office@centaer.com email címen!
Szeretnénk sok kitartást és erőt kívánni mindenkinek az elkövetkezendőkre. Ugyan nagyon szomorú a helyzet, úgy látjuk, olyan együttműködések is történnek, amelyek talán sosem születtek volna meg. Igyekszünk a dolgok jó oldalát meglátni, tegyetek Ti is így!