A munkahelyi kultúra sok elemből áll össze, melyet befolyásol a dolgozói korösszetétel, nemek megoszlása, versenyek, írott és íratlan szabályok, vezetői hozzáállás, a visszajelzési és motivációs kultúra, vagy épp a feszültségkeltés és érzelmi terror, ahogyan a közösen megélt sikerek és pozitív élmények is. Sok vállaltnál egy nyomasztó történet szereplőivé válnak a kollégák, melyről még egy sörözés mellett sem szívesen beszélnek.

A történetek alakítják életünket. Történetek szereplői vagyunk a magánéletben és a munkahelyen egyaránt. Mindenkinek rengeteg sztorija van a munkahelyről. Mesélünk az átélt élményeinkről, a mindennapjainkról. Néha a történetek hajtanak előre minket akár egy új termék fejlesztése. Néha az átélt történések hátráltatnak.

Martin Seligman 1967-ben alkotta meg a tanult tehetetlenség elméletét. Mit is jelent ez?
A kísérletei azt bizonyították, hogy mikor a kulturális hatások, tapasztalatok és a történet, melyet élünk, folyamatosan negatívak körülöttünk, akkor elhisszük, hogy nem tudunk változtatni rajta. Elfogadjuk, és egy idő után nem is próbálunk menekülni, vagy változtatni a helyzeten.
Vállalati példával illusztrálva, ha egy folyamat rosszul működik, és ezt jelezik a kollégák a vezetőnek, vagy az illetékes fejlesztőnek, viszont a vezető, fejlesztő nem tesz semmit, nem jelez vissza, nem dicsér és a folyamat sem változik, akkor a kollégák egy idő után hozzászoknak. Nem jelzik többet, hanem a berögzült „rossz szabály alapján” minden alkalommal végrehajtják a folyamatot, rosszul. Ezekből a helyzetből alakulnak ki a tömeges hibák. Sok ilyen munkahelyi történet alakítja ki az apátiát, pesszimista hangulatot, mely tömeges elvándorláshoz, negatív munkáltatói márka kialakulásához vezet.

A szervezeti kultúrán és a szervezet vezetőin múlik, hogy pozitív történetet írnak közösen, vagy nyomasztó, hírnév rombolót. A választás lehetősége mindenkinek adott.

A Centaer Consulting csapatával elhatároztuk segítünk a szervezeteknek, hogy pozitív történetté, tündérmesévé tudjon válni a munkahely. Olyan ökoszisztémák felépítésében nyújtunk támogatást, ahová élményért, napi sikerekért mennek a munkatársak. Minden termékünket ennek a célnak az érdekében fejlesztjük.

A KingAER motivációs keretrendszerünk segítségével egy pozitív jutalmazás alapú történet részévé válik minden munkatárs, melyről egy sör mellett is élmény mesélni!