1010_de_5001Szakértőnk elárulja, milyen fizetést kaphatunk, ha magabiztosan beszélünk idegen nyelveket.

Közel tíz éve a hazai piacon megjelentek az üzleti támogató központok (Shared Service Center, vagyis SSC). Óriási az igény kiváló jelöltekre, de még mindig munkaerőhiány jellemzi ezt a szektort. Pedig ha leegyszerűsítjük, csak jól kell(ene) beszélnünk idegen nyelveket. Szakértőnk, Szabó Tímea segítségével most megtudhatjuk, milyen fizetést kaphatunk az adott munkakörökben. Nézzük!

„A legtöbb esetben nem hirdetik meg konkrétan, mennyi a bér – mutat rá a szakértő -, mert alku kérdése a dolog. Ám azt nagyságrendileg össze lehet foglalni, hogy egyes munkakörökben milyen bérszínvonalra számíthatunk. És azt is fontos látnunk, hogy a klasszikus munkatársi pozícióknál nem a szaktudást fizetik meg, hanem a feladatokat kell precízen és határidőre végrehajtani. Itt igazából a nyelvtudással lehet kiemelkedni: minél jobban és minél több nyelven beszél valaki, annál nagyobb fizetésre számíthat.”

AZ ÜGYFÉLTÁMOGATÓ MUNKATÁRSI POZÍCIÓKNÁL EZEK A JELLEMZŐ FIZETÉSEK:

„Mindegy, hogy van-e HR-es vagy IT-s háttere a pályázóknak – hívja fel a figyelmünket Szabó Tímea -, akkor is érdemes ilyen SSC pozíciókba jelentkezni, mert betanítják a kiválasztott munkatársakat. A lényeg a nyelvtudás. A stabil nyelvtudás. Ám menedzseri és vezetői pozíciókban már a szaktudásra is szükség van, és ezzel párhuzamosan óriásit ugorhat a várható fizetés is.”

 MENEDZSERI ÉS VEZETŐI MUNKAKÖRÖKBEN ERRE SZÁMÍTHATUNK:

MILYEN ESÉLYEINK VANNAK, HOGY FELVEGYENEK ILYEN MUNKAKÖRÖKBE?

Szakértőnk szerint jellemzően több minden hiányzik a hazai jelölteknél: leginkább az, hogy még mindig nem elég magabiztos a nyelvtudás, s habár egyelőre hiányzik a szakmaspecifikus végzettség – ezt jelenleg már lehet pótolni szakmai továbbképzések keretében.

„Ez nem egy könnyű szakma. Nagy a nyomás és sok szempontnak meg kell felelni nap mint nap. Lehet, hogy a munkaidőnk alkalmazkodni fog más országok ünnep- és munkanapjaihoz, eltérő munkakultúrában dolgozunk, idegen nyelven oldunk meg problémás helyzeteket, és így tovább. Plusz egy anomália: a legtöbb munkatársi pozícióhoz teljesen felesleges a felsőfokú végzettség, de a cégek még egyelőre ragaszkodnak hozzá. Ha fókuszálunk a nyelvtudásunk tökéletesítésére, nagyon jó eséllyel pályázhatunk ezekre a pozíciókra és viszonylag gyorsan szerezhetünk egy új állást.”

 

Szakértőnk, Szabó Tímea 18 éves tapasztalattal rendelkezik az ügyfélkapcsolatok fejlesztésének területén. Közel 15 évig dolgozott multinacionális nagyvállalatoknál, jelenleg a Centaer Consulting ügyvezető partnere, tanácsadó, tréner. A magyarországi ügyfélkapcsolati szakma meghatározó szereplője, az Ügyfélszolgálati és SSC vezetők szakmai klubjának alapítója és szervezője.

 Készítette: Posta Renáta

 

Az eredeti cikk megtekintéséhez kattints ide!