A marketingkommunikáció témájú üzleti reggelin többször hallottuk vendégünktől azt a mottót: „A kevesebb néha több!”. Vendégünk Szőke Eszter volt, a Grayling Hungary, Magyarország vezető kommunikációs ügynökségének Ügyvezetőigazgató-helyettese. Esztert, a Design Terminál kapcsán ismertük meg, ahol mentori szerepkörben tevékenykedik. A Motivive brand kialakításában is sokat segített nekünk és most azért volt itt nálunk, hogy tágítsa a marketingről, márkaépítésről és marketing kampányokról alkotott szemléletünket.

Szőke Eszter a DT-benA reggeli során beszámolt nekünk arról, ki is ő valójában és mivel telnek mindennapjai. A reggeli során bemutatott számunkra egy olyan marketing útvonal tervet, amellyel tudatosabban kezelhetjük a marketingkommunikációnkat. A módszer lényege, hogy tisztán lásd, hogy hová akarsz eljutni. Eszter kiemelte, hogy nem a cél a lényeg, hanem az út. Előfordulhat, hogy később letérünk erről az útról, azonban a kijelölése akkor is nélkülözhetetlen. Az irány meghatározása mellett, fontos, hogy a megfelelő üzeneteket közvetítsük közönségünk számára, hogy tisztában legyünk cégünk értékeivel. A megfelelő kommunikáció elérése érdekében alapvető, hogy tisztában legyünk azzal, hogy hol tartunk most és hová is szeretnénk eljutni. Azonban az is elengedhetetlen, hogy megtervezzük a célhoz vezető utat.

RétesA reggelit a rétesek mellett azok a promóciós példák színesítették, amelyeket Eszter mutatott nekünk. Nagyon hasznos volt látni, hogy milyen technikákkal lehet finomhangolni egy-egy kampányt. Különlegesen érdekes munkáikról számolt be nekünk Eszter, amely által bővült tudásunk azokról az eszközökről, amelyek használhatók egy projekt során. Eszter azonban azt is kiemelte, hogy nem feltétlenül a ráköltött összeg határozza meg egy jó marketing kampány sikerét, sokkal fontosabb a kreativitás. A kevesebb néha több. Sok tekintetben igaz ez a mondat, mind az üzenetek, mind a kitalált kampányok számának tekintetében.

Az Eszterrel való beszélgetésekből mi is sok kreatív ötletet gyűjtöttünk és reméljük, hogy máskor is lesz alkalmunk folytatni a beszélgetést. Cégen belül is elindultak az ötletelések a marketingkommunikáció területén is a reggeli hatására és hamarosan új típusú tartalmakkal is jelentkezünk, a kreativitás jegyében.