A Centaer Consulting a nagyszabású projektjeihez időről időre olyan külső szakértő kollégákat kér fel, akik a sokéves nagyvállalati és vezetői tapasztalataik segítségével hozzájárulnak a cég munkájának sikeréhez. A most kezdődő cikksorozatunk célja bemutatni tanácsadó munkatársainkat és szerepüket a Centaer életében.

Elsőként Fellegi Máté tanácsadónkat kértük, hogy meséljen magáról, eddigi munkásságáról és arról, hogyan képzeli el jövőjét a Centaer Consulting csapatában. Máténak már kisgyermekként lehetősége volt az ügyfélközpontú szemlélet elsajátítására, mivel édesapja fényképészként dolgozott, ahol napi szinten az ügyfelek igényei, kérései és esetleges panaszai voltak a fókuszban. Máté ennek köszönhetően az ügyfélélmény megteremtésének szemléletében nőtt fel, és ez a tudás további karrierje során nagy hasznára vált mind az ügyfélkezelés mind a sales tevékenységek során. Máté karriere 2003-ban kezdődött, mikor a Pannon GSM Távközlési Zrt. csapatához csatlakozott ügyfélszolgálati munkatársként. Az itt megszerzett tapasztalatait később az Első Pesti Telefontársaság Nyrt. supervisoraként majd call center vezető helyetteseként kamatoztatta, ahol már saját csapata koordinálásért és fejlesztésért felelt.

A Magyar Postánál eltöltött éveit értékelte Máté eddigi pályafutása csúcsaként, ahol az igazgatósága alatt a teljes call center infrastruktúra cseréje ment végbe. A projekt rendkívül nagyszabású és összetett volt, mivel egy klasszikus állami cég esetében nemcsak a meglévő, sok tekintetben elavult módszereket és folyamatokat kellett megreformálni, hanem egy teljes körű gondolkodásmódbeli változást is végre kellett hajtani.  A projekt során számos akadállyal kellett megküzdenie Máténak vezetőként, mivel sokan úgy érezték, hogy egy kívülről jött ember nem tudja megérteni és ezáltal megoldani a szervezet problémáit.  A Posta ügyfélszolgálati igazgatója azonban nem adta fel ilyen könnyen. Elhatározta, hogy alaposan áttanulmányozza a szervezet működését, amelyet a legalsóbb szintektől kezdve meg is valósított. Az igazgatói szerep kötelességei mellett Máté telefonhívásokat fogadott, meghibásodott nyomtatókat javított meg, valamint arra is ügyelt, hogy az elegáns öltözködésével ne feszélyezze a dolgozókat, ezért külön vezér helyettesi engedélyt kér arra, hogy öltönyét lazább öltözetre cserélhesse. Máté a belső ellenállást az egyedülálló szakmai alázatának és elszántságának köszönhetően végül sikeresen feloldotta, így a fejlesztési és átalakítási projekt sikeresen zárult, megvalósítva ezzel egy gyors, modern és szakmailag kiváló ügyfélszolgálatot a Magyar Postánál.

A nagyszabású projektet követően Máté úgy döntött, ideje a családjára is több figyelmet szentelnie, így szabadúszó tanácsadóként folytatta pályafutását. Ennek köszönhetően kezdődött az együttműködés Máté és a Centaer Consulting között, ahol Máté kiválóan tudja kamatoztatni eddig megszerzett szakmai tapasztalatait. Reméljük Máté még sokáig csapatunk tagja marad és számos sikerben lehet részünk szakértelmének köszönhetően!