Kedd este megrendezésre került a májusi Ügyfélszolgálati és SSC Vezetők Klubja, melynek házigazdája a LeasePlan Hungária Zrt., a piacvezető flottakezelő cég volt.

Az este hangulatát már a helyszín atmoszférája megalapozta, mindenkit lenyűgözött a színes, modern környezet. A vendéglátás is kiváló volt, pazar finomságokkal megrakodott asztal várta az érkezőket.

A rendezvényt Szabó Tímea, a Centaer Consulting ügyvezetője nyitotta meg közösen Fábián Zoltánnal, a LeasePlan ügyfélszolgálati csoportvezetőjével.

Ezt követően Szabó Gyulától, a LeasePlan értékesítési csoportvezetőjétől tudhattuk meg, hogy mi is az a flottakezelés, továbbá, hogy náluk az ügyfél igénye elsődleges, bármely extrém kérést teljesítenek, semmi sem szabhat határt. (Illetve, mégis: a technológia. Repülő autót sajnos még tőlük sem lehet lízingelni ? ).

Szabó Gyulát Poór Júlia marketing menedzser követte, aki bemutatta a LeasePlan nemrégiben végbement arculatváltását. Megnézhettük, milyen üzenetet képvisel a cég és ezt hogyan tükrözi vissza az imidzsük.

A LeasePlan csapatából végezetül Fábián Zoltán tartott előadást a dedikált ügyintézésről, és hogy miért is különbözik az ő ügyfélkezelésük a multikétól, mennyiben másabb hangnemben lehet kommunikálni az ügyfelekkel, akiket személyesen ismernek minden igényükkel egyetemben.

Az est záró témája mi más is lehetett volna, mint a Gamification. A Fővárosi Vízművek részéről Skrabán Erika és Dr. Felházi Sándor meséltek arról, hogy hogyan jelenik meg a Vízművek életlében a játékosítás, miként élik meg a játékosok és mennyiben változtatja meg mindennapjaikat. Számos kérdés érkezett hozzájuk is a témával kapcsolatban, így egyfajta kerekasztal beszélgetést kialakítva.

Összességében egy jó hangulatú, hasznos szakmai eseménynek lehettünk a részesei. Köszönjük a LeasePlan lelkes hozzájárulását és a profi lebonyolítást! Reméljük, hamarosan ismét találkozunk!