Lassan egy éve kezdődött az egyik legnagyobb gamification projektünk a Fővárosi Vízműveknél, amely Farkas László – gamification szakértő – kollégánk vezetésével azóta is sikeresen működik. A játék keretein belül egy éven keresztül minden héten számos kérdőívet küldünk a Vízművek dolgozóinak azzal a céllal, hogy jobban megismerjék a szervezet működését és egy kis színt csempésszünk a mindennapi feladataik közé. Minden hónapban más-más témakörben állítunk össze kérdéseket, azonban hűen a Vízművek szellemiségéhez minden téma egy-egy vízzel kapcsolatos ismeretanyagot ölel fel.

Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy fenntartsuk játékmesterünk és a játékosok közötti személyes kapcsolatot, ezért időről időre kitelepüléseket szervezünk. A múlt heti eseményen már a Fővárosi Vízművek vadonatúj székházában várták kollégáink – Farkas László és Varga Edina – a lelkes játékosokat, akik jöttek is szép számban fejlesztési ötleteikkel, kérdéseikkel és élménybeszámolóikkal.

A találkozó során mindkét fél sok új élménnyel és tapasztalattal gazdagodott, hiszen a játékosokat megismerve új inspirációt nyertünk a további játékok összeállításához és a fejlesztések végrehajtásához a felhasználói vélemények alapján, emellett pedig a Vízművek dolgozói is bepillantást nyerhettek a játékos világ kulisszatitkaiba.

A jövőben is tervezünk hasonló eseményeket rendezni, hiszen remek tapasztalás látni a munkánk eredményét és személyesen találkozni a projekt végfelhasználóival!