Óriási örömünkre szolgál bejelenteni, hogy az Internet Hungary „Közösségi Játékok” versenyében, az Alkalmazás fejlesztést igénylő játékok kategóriájában a zsűri döntése alapján 1. helyen végzett a Motivive, a Centaer gamification motivációs eszköze!!!

A pályázatban a Fővárosi Vízművekkel közös projektünket mutattuk be. Ebben a projektben cégünk gamification motivációs eszközének, a Motivive-nak a fő célja a kultúraváltás támogatása volt.

DíjÜgyvezetők

A pályázatról

Motivive egy olyan gamification alapú szoftvermelyet elsősorban üzleti környezetben történő használatra terveztünk. A platform lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy egy játékosított környezetben, egy történeti keretben éljék meg mindennapjaikat. Így a felhasználók nem pusztán kötelességből teljesítik a vállalat elvárásait és követik a kitűzött szervezeti célokat, hanem önmagukért is teszik azt. Közösségerősítő és lelkesítő erejénél fogva a munkavállalói teljesítmény és elköteleződés növelése által éri el a vállalati teljesítmény javulását. A Fővárosi Vízművek projekt fő célja olyan gyakorlatok elterjesztése, alapvető együttműködési normává alakítása volt, amelyek a vállalat céljainak elérését támogatják. Hisszük, hogy azok a gyakorlatok működtethetők jól és hosszú távon, amelyek a munkatársak számára is élményt, inspirációt, fejlődést hoznak. Így válhat közös szokás a kommunikációs csatornák használata, közös feladatmegoldás és a mindennapos visszajelzés adása a Fővárosi Vízművek esetében is.

Gamification

A közös program 3 pillérre épült fel:

Együttműködés

Az együttműködés a közösségi csatorna és az ehhez kapcsolódó kihívások mentén valósult meg. A közösségi csatornát képviselő legfontosabb elem a hírfolyam volt, ahol a felhasználók megoszthatták egymással tapasztalataikat, élményeiket, sikereiket. A kihívásoknak két fajtáját különböztettük meg: közösségi és szakmai kihívások. Ezek teljesítéséért a felhasználók jutalmat kaptak, például pontokat, jelvényeket vagy a narratívához kapcsolódó gyűjthető elemeket (víztorony, szökőkút, gyógyvizes fürdő, erdős folyópart stb.). Ilyenek voltak például a visszajelzésekkel kapcsolatos kihívások, amelyek lehetőséget adtak a munkavállalóknak, hogy átgondolják saját személyiségjegyeiket, illetve megismerjék a munkahelyi feladatok és folyamatok szempontjából relevánsnak vélt karakterjellemzőket. Szintén a közösségi élményt erősítették a csoportos kihívások, amikor a játékosoknak csapatban, összefogva kellett dolgozniuk, így egymást ösztönözve igyekeztek jobb és jobb eredményt elérni. 

Hagyománykövetés

 A hagyománykövetés a kvízek és kérdőívek által öltött testet, hiszen így a szervezet történetéről is tanulhattak a játékosok. A projekt indulása előtt előkészítettük 10 hónapra a játék tematikáját, havonta egy új témakör kijelölésével, mindegyiket a víz témája köré szervezve. 

Innováció

Az innováció elsősorban offline környezetben megvalósuló ügyességi feladatok mentén igyekeztünk kreativitásra és találékonyságra ösztönözni a munkavállalókat. Egy jótékonysági kézműves vásáron való részvétel során például mindenkinek olyan tárgyakat kellett készítenie, melyeket aztán eladott, az így szerzett bevételt pedig jótékony célra fordította. Egy másik alkalommal sportnapon vettek részt a játékosok, ahol különböző vetélkedők és csapatversenyek során mérettek meg.

 

Az Internet Hungary konferencián részt vett a Centaer részéről SzabóTímea és Gáll Tamás ügyvezetőnk, akik sok érdekes előadás hallhattak az eseményen. Az idei konferencia mottója ez volt: „Minden út a fogyasztáshoz vezet”.

 

Internet Hungary

Ezúton is köszönjük szépen az elismerést!

#goMotivivegogo