Szerdán este került megrendezésre egy igen érdekes és magával ragadó előadás a Flow élmény hétköznapi jelentőségéről. Az esemény a Mindset Pszichológia szervezésében került megrendezésre, ahol Magyaródi Tímea az ELTE PPK Phd adjunktusa mesélt a Flow élmény történeti hátteréről és saját kutatási eredményeiről.

De mit is takar tulajdonképpen ez a manapság sokat emlegetett kifejezés és milyen hatása lehet életünkre? A Flow élmény valójában egy olyan szubjektív állapot, melyet egy számunkra kihívást jelentő cselekvés során élünk át, ahol olyan mértékig bevonódunk az adott tevékenységünkbe, hogy elfeledkezünk az idő múlásáról és a külvilágról. Mindenkinek egyéni, hogy mi és mennyi időre vált ki nála Flow élményt, viszont a kutatások eredményei alapján egyértelműen a munkavégzés során élünk meg leggyakrabban bevonódást. Ha létrejön ez az élmény, akkor nem csak a munkavállalók kognitív fejlődésére és jóllétére gyakorol pozitív hatást, hanem a munkáltatók számára is jövedelmező, hiszen ezáltal jobb teljesítményre és nagyobb elköteleződésre hajlamosak dolgozóik.

Nálunk a Centaer Consulting-nál is igen fontos szerepet tölt be a Flow élmény előidézése a mindennapi munkavégzés során, hiszen csapatunk valamennyi tagja azért dolgozik, hogy partnereink munkatársai részesei lehessenek ennek a szubjektív állapotnak. Mindehhez a gamification módszertanát kínáljuk hazai nagyvállalatok számára, elősegítve ezzel a szervezet és annak dolgozóinak sikerét egyaránt. Ha téged is érdekel hogyan valósulnak meg gamification projektjeink, látogass el KingAER weboldalunkra:

http://kingaer.com/?lang=hu