Június 1-n Dr. Fromann Richárd „JátékosLét – a gamifikáció világa” c. könyvének bemutatóján jártunk, ahol az azt követő JátékosLét Gamifikációs Workshopon nekünk is lehetőségünk volt bemutatkozni.

A Google Groundon tartott hangulatos nyáresti rendezvényt Székely Zoltán nyitotta meg, majd Dr. Fromann Richárd mutatta be néhány percben a „JátékosLét – a gamifikáció világa” könyvét, ízelítőt adva annak tartalmából. Megtudhattuk a könyv fő üzeneteit, a kutatások eredményeit és az abból levont szerzői következtetéseket.

Ezt követően Székely Zoltán számolt be a H2020 pályázati lehetőségekről a gamifikáció vonatkozásában, majd Damsa Andrei, a JátékosLét Kutatóközpont szakmai vezetője beszélt röviden a Kutatóközpont életéről.

A gamificatiós workshop keretei között olyan magyarországi cégek beszámolóját hallhattuk, akik maguk is aktívan részt vesznek a játékoslét megvalósításában. Az élet különböző területeit érintő érdekesnél érdekesebb gamificatiós megoldásokat láthattunk, melyek a rendezvényszervezéstől a vállalati megoldásokon át a fiatal felnőttek, egyetemisták megmozgatásáig kiterjednek.

A Centaer Consulting színeiben Szabó Tímea ismertette az employer branding jelentőségét a mi szemünkben. Betekintést adott arról, hogyan motíválhatjuk a dolgozókat a belső folyamatok hatékonyabbá tételével. Bemutatta röviden a Kingaer keretrendszert, ahol az alkalmazottak folyamatos visszajelzést kaphatnak munkájukról, s játszva teljesítetik a kitűzött egyéni céljaikat. Sikeres működését mindent elmondó számokkal támasztotta alá.

A workshop zárásaként ajándék könyvek kisorsolására került sor, majd az udvaron folytatódhatott a beszélgetés egy egy hűsítő limonádé mellett.

 

Köszönjük, hogy mi is részt vehettünk ezen a remek rendezvényen.