Tegnap ügyvezető partnereinknek, Szabó Tímeának és Gáll Tamásnak rendkívül aktív napja volt.

Timi „A HR feladatai a szervezeti tudástőke kezelésében” című konferencián előadóként vett részt. Az eseményen bemutatták az aktuális HR kihívások tudásmenedzsment vonatkozásait, emellett áttekintették a tudásmenedzsment kockázatok kezelésének különböző módjait.

Szó esett arról, hogy minden vállalat legnagyobb értéke a szervezeti tudás, aminek kezelés folyamatos kihívást jelent. A legnagyobb nehézséget a tudásbázisba rendezés, tapasztalatátadás és a tudásvagyonná alakítás jelenti.

Az esemény alkalmat adott interakciókra is, hiszen nagy szerepet kaptak a műhelymunkák is, melyen különösen népszerű volt Timi gamification workshopja.

Timi arról beszélt, hogy a gamification módszertana milyen innovatív megoldásokat kínálhat a tudástőke kezelésében. A Centaer gamification megoldásai segítik a szervezeti tudás összegyűjtését, struktúrálását, szervezését és rendszerezését.

 

Mindeközben Tamás az SAP Future of Work, azaz a munka jövője című angolul folyó rendezvényen vett részt. A résztvevők az SAP tükrén keresztül vizsgálhatták a humán tőke várható trendjeit.

A meghatározó trendek közül megemlítésre került az agilis szervezet; working to learn, azaz az a fajta hozzáállás, hogy ma a fiatalok azért dolgoznak, hogy tanuljanak. Ezenkívül a konferencia felhívta a figyelmet a job transparency fontosságára, azaz arra, hogy mindig fontos tisztázni, hogy mi a munkavállaló feladata és mit kap azért cserében.

A jövő cégeinél meghatározó trend lesz, hogy speciális tudású külső munkaerővel is dolgoznak, mely dolgozók elkötelezése nagy kihívás (engaging external workers), illetve szó esett a munkavállalók befogadásának fontosságáról.

A Centaer csapatában agilis szervezeti kultúrát építünk, melyben helyet kapnak a konferencián hallott innovatív megoldások is.